tiistai 28. toukokuuta 2013

Kaunis päivä.

Kaunis päivä. Lämpötila oli varmaan Euroopan korkein tällä seudulla, kun käytiin jopa hellelukemissa. Keski-Euroopassa ihmetellään kesän viipymistä. Pihabongauksessa havaittu satakieli, hernekerttu ja pääskyshavaintoja on tehty. Taisi siellä västäräkkikin olla.

Ylioppilastutkintolautakunnan puheenjohtaja oli tänään tv:ssä kommentoimassa lukiokoulutuksen yleissivistävyyttä. Tuntui jopa ymmärtävän, mistä on kysymys.

Reaaliaineissa arvosanat ovat menettäneet vertailukykynsä, kun opiskelijat eriytyvät omiin aineisiinsa.  Laudaturin saa 5 % opiskelijoista joka aineessa.

Otetaan esimerkki. Terveystiedossa opiskellaan 3 kurssia kirjoituksiin ja historiassa 6 kurssia. Siis historiassa tuplatyö. Tänä keväänä terveystiedossa oli jaossa 366 laudaturia ja historiassa 179. Siis  tuplamäärä laudatureita terveystiedossa. Kummankohan valitsee taktikoiva opiskelija?

Näin muut aineet kärsivät yhden oppiaineen matalammasta aidasta ja lukion yleissivistävyys kärsii, kun muita aineita jää kirjoittamatta ja kunnolla opiskelematta.

Mutta YTL lupasi ottaa asian vakavasti. Oikeastaan ongelma ei ole sen suurempi, kuin arvosanojen vertailukyvyn palauttaminen. Sehän tapahtuu irrottautumalla gaussin käyrästä määrittelemällä jollakin muulla viisaalla tavalla pisterajat. Kyllä niitä keinoja varmasti löytyy.

Tänään otin siis särkylääkettä, sitä uudempaa, joka ei ärsytä mahaa. Kipuja ei paljoa ollut, vaikkei olo nyt niin kovin energinen ollutkaan.

Timo Soini kertoi tänään olleensa Ranskalla homoavioliittoa vastustavalla marssilla. Herättää hilpeitä ajatuksia, Soini lippu kädessä marssilla huutelemassa hävyttömyyksiä. Johtuikohan projekti siitä, että pressiklubissa Ruben Stiller yritti pussata Soinia. Se ei ollut kauhean hilpeää...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti