torstai 4. heinäkuuta 2013

Toinen hoitopäivä

Toinen hoitopäivä. Olo meni iltaa kohti vähän alaspäin. Väsymys ehkä iskemässä ja pientä tuntumaa on ruokatorvessa. Huomisen jälkeen viikonlopun saa onneksi levätä. Muuten sai tehtyä muutaman tärkeän jutun, jotka olleet vaivana.

Egyptissä on jännät paikat. Ristiriitaisessa tilanteessa islamisteihin kuuluva muslimiveljeskunta syöstiin vallasta. Muslimiveljeskunta on monikasvoinen ja vähän pelottavakin jyrkkää islamia korostava liike. Se pyrkii muodostamaan EU:n kaltaisen kalifaatin Espanjasta Indonesiaan saakka pohjanaan sharia eli muslimien uskonnollinen laki. Egyptissä muslimiveljeskunnalla on kannatusta lähinnä alemmissa sosiaaliluokissa sekä  maaseudulla. Taustansa vuoksi voi näin olla, että kovinkaan moni ei jää Mursia kaipaamaan. Ja toisaalta on tosi huono juttu, että demokraattisesti valittu hallinto syrjäytetään sotilashallinnon toimesta. Voi vain kuvitella, että tämä ei ollut näytelmän viimeinen erä. Demokraattisen hallinnon traditio on niin ohut, että pitkään vielä menee olojen vakiintumisessa.

Varusmiesliitto esittää kutsuntapakkoa myös naisille. Liiton johdossa näyttää olevan tuttu mies Huissilta, Risto Lahti, entinen opiskelija. Kannatan Ristoa tässä asiassa. Maailmassamme, jossa tärkeimmiksi asioiksi näyttävät nousevan kaikilla foorumeilla suvaitsevaisuus ja tasa-arvo, miesten asevelvollisuus ei voi kauaa säilyä itsestään selvyytenä. 6-12 kk ilman kunnollista korvausta pois työelämästä ei tunnu kaikkien mielestä reilulta, varsinkaan jos perusteluna on sukupuoli.

Asevelvollisuudesta ei kuitentaan voida luopua, koska uskottava armeija vaatii sen. Ja me tarvitsemme uskottavan puolustuksen, ei Ruotsin linjalle. Kutsunnat myös naisille voisivat olla sopiva askel oikeaan suuntaan. Tuntuisi miesten näkökulmasta reilummalta. Ja tietenkin osa naisista voisi kiinnostua asepalveluksesta eli armeija saisi erinomaisen hyviä osaajia varsinkin erikoistehtäviin. Uskoisin, että esim. teknologiaosaamiselle on valtava tilaus nyt, kun tietoverkot ovat keskeinen osa arkea.
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti