keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Ei pahentunut

Helmipöllöt pelasivat tasan Tanskaa vastaan ja oli milleistä kiinni, että olisi tullut vielä voittokin. Se oli ollut kyllä vääryys kenttätapahtumiin suhteutettuna, niin umpisurkea Suomi oli 85 minuuttia. Tai ehkä kysymys oli pelityylistä. Kun miehissä joku vuosi sitten puhuttiin Hodgsonin pelityylistä, niin tämä oli vielä moninkertaisesti puolustavampi ja passiivisempi. Maataan 4-4-2- puolustusryhmityksessä koko pelin ajan, mikä kostautuu silloin, kun pitäisi hyökätä. Ei kovin yleisöystävällistä. Mutta tuloksellisesti kaksi tasapeliä oli aika paljon tuolla materiaalilla. Valmentaja on matkalla maailman huipulle, toivottavasti jaktaa Suomessa vielä muutaman vuoden.

Johan oli yllätys, kun Jamaikan kakkostykki Yohan Blake ilmoitti jäävänsä pois Moskovan kisoista loukkaantumiseen vedoten. Myös 800 m ykköstykki jää pois. "Yllättäviä" juttuja, kun miettii kesän dopingjahtia. Vielä saattaa tulla poisjääntejä syystä tai toisesta. Kova tunku kisoihin joka tapauksessa on. Tämän päivän tietojen mukaan suomalaisia olisi lähdössä vain kymmenen urheilijan joukko. Mutta vielä on muutama kisa aikaa antaa näyttönsä.

Ranskassa Froone jatkoi sankaritekojaan kääntämällä kymmenen sekunnin tappion kymmenen sekunnin voitoksi lopussa. Itsestään huomaa, miten suuri halu on uskoa sankareihin.

Oireet eivät pahentuneet tänään, ehkä vähän lievenivätkin. Väsy on kyllä illalla kova, mutta niinhän se pitää kai ollakin.

PS. Onnea Matti Nykäselle, joka täyttää 50-vuotta. Kuuluu sarjaan Paavo Nurmi, Seppo Räty, Kimi Räikkönen. Oman tien kulkija, joka tuottanut suomalaisille unotumattomia elämyksiä ja näyttänyt inhimillsen puolensa pudoten aina jaloilleen, usein telemark-asennossa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti