sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

hellettä

Kaunis aurinkoinen kesäpäivä, lämpötila lähellä hellelukemia. Olen ollut tänään pahantuulinen. Maailmanraivoa riittänyt yhdelle päivälle kylliksi, mutta ei liene kauhean vaarallista.

Eilen illalla San Fransiscon kentälle tuli Boieng 777 menettäen peräosansa ja palaen huonoon kuntoon. Silti alle 1 % koneessa olleista menehtyi ja melkein puolet sai lähteä täysin vahingoittumattomana kotiin, mikä on aika käsittämätöntä. Suojelusenkelit olivat selvästi paikalla.

Ilmeisesti heitä riitti vähemmän Kanadan Quebecin Lac-Meganticin pikkukaupunkiin, missä öljylastissa juna oleva karkasi kuljettajalta ja suistui kiskoilta räjähtäen kaupungin keskustassa. Kymmeniä ihmisiä on kateissa. Paikallinen baari yksinkertaisesti on kadonnut asiakkaineen. Tulee mieleen Lapuan räjähdys 1976.

Vasemmistonuoret vaativat Snowdenille Suomesta turvapaikkaa. Arhinmäen mukaan häntä pitäisi suojella oikeustoimilta. En kyllä ymmärrä miksi, onko tämä pelkkää selkäytimestä tullutta vasemmiston amerikkavastaisuutta. Sisällöltään mielestäni aika naivia puhetta ministeritason ihmiseltä.  Snowden on tehnyt jättivahingon työnantajalleen täydellisellä petoksella tuomalla julki salassapidettäviä tietoja. Eikö tekojensa seurauksista tule vastata? Mitenkähän Arhinmäki suhtautuisi esim. omien potilastietojensa vuotamiseen julkisuuteen. Eikö silloinkin pitäisi rangaista taulukon mukaan, vaikka olisi paljastettu joku vakava sairaus esim. alkoholismi, skitsofrenia tai totaalinen tylsämielisyys. Arhinmäki muuten oli ainoa ministeri, joka ei sallinut julkaista ylioppilastodistustaan (joka sinänsä on julkista tietoa!)

Pitää muistaa, että vakoilua tapahtuu muidenkin toimesta. Nämä kauhistelijat esim. Britannia, Saksa ja Ranska tekevät varmasti aivan samaa, näin ainakin uskon. Tiedustelutoiminnassa ei koskaan ole keinoja kaihdettu. Miten asia siitä olisi muuttunut? Toki asia on kiusallinen kansalaisten oikeuksien kannalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti