perjantai 5. heinäkuuta 2013

Ei dramatiikkaa

Eilen pohdin naisten kutsuntoja. Selvisi, että Norjassa pyritään asevelvollisuus ulottamaan myös naisiin. Vuonna 2015 on mahdollista, että myös naisilla on pakollinen asepalvelus.

Tämä on toteutuessaan kuitenkin enemmän periaatteellinen asia. Käytännössä Norjan asevelvollisuus on vapaaehtoinen, koska alle kolmannes miesten ikäluokasta suorittaa varusmiespalveluksen. Toisaalta armeijalle 9000 palveluksensa loppuun suorittanutta voi olla liian pieni määrä, joten naisia ihan oikeastikin tarvittaisiin vahvistamaan harventuneen armeijan rivejä.

SJK:lle  tuli kirvelevä takaisku, kun 7-1 voitto muuttui 0-3 tappioksi protestin myötä. Syynä oli se, että  kokoonpanossa ei ollut riittävästi Suomessa kasvatettuja pelaajia. Ikävä moka tietenkin joukkueelta, jos paperit eivät ole kunnossa. Toivottavasti kauden lopussa ei tarvitse todeta, että liiganousu meni tähän huolimattomuuteen.

Laajemmin sitä tulee välillä miettineeksi ulkomaalaisten pelaajien käyttöä kotimaan sarjoissa. Nykysäännöillä ykkösessä saa olla 9 ulkomaalaista pelaajaa kerralla kentällä, jos kokoonpanoon on merkitty täydet 18 pelaajaa. Minusta se on paljon, ja nämä vievät peliaikaa oman kylän kasvateilta ja junnuilta jotka saavat istua vaihtopenkillä. Katsomoonkin on mukavampi mennä, kun omia on kentällä. Itse laittaisin ulkomaalaiskiintiöksi kolme pelaajaa. Silloin hankittaisiin todellisia vahvistuksia ja omia kasvattejakin tarvittaisiin. Sitä en kyllä tiedä, että ovatko tällaiset säännöt laillisia, mutta varmasti seurat voisivat sopia asian keskenään. Ilves pelaa nytkin ykköstä täysin suomalaisvoimin, kun OPS taas pelaa kymmenellä ulkomaalaisella.

Vointi on aivan normaali, hoitoihin ei liittynyt mitään dramatiikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti