sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Petraamassa

Tuli palattua nuoruuteen ainakin hetkeksi. Pääsin oikein avoauton kyydissä Keuruulle katsomaan Petra-yhtyettä, joka oli 40-vuotiskiertueella. Petra on aikanaan ollut rock-piireissä ensimmäinen vakavasti otettava gospelbändi ja ollut esikuvana monelle gospel-artistille.

24-vuotta sitten tuli oltua ekan kerran keikalla ja tämä oli neljäs tai viides kerta laskutavasta riippuen. Perusjäsenet John Schlitt ja Bob Hartmann ovat nyt 63-vuotiaita, mutta silti rokkaa vieläkin hienosti.

Sitä huomaa, miten sitä haluaisi kuulla juuri ne kappaleet, jotka olivat itselle aikanaan ajankohtaisia ja juuri samanlailla soitettuina. Ihminen haluaa tuttua. Joitakin hittejä jäi kieltämättä kaipaamaan ja eniten kosketinsoittajaa, joka aikanaan oli iso juttu Petran soundia. (Ensimmäinen videolinkki paljastaa tämän). Mutta silti Petran konsertissa oli hyvä olla, kuin kotiin olisi tullut. Ilmapiiri oli hyvä ja monia kivoja muistoja heräsi mielessä.

pari näytettä Petrasta:

taiteellisempi slovari
http://www.youtube.com/watch?v=pPO8t3VcTYo

rokkaavampi biisi (video ihan uskomaton :-) )
http://www.youtube.com/watch?v=ReMABJBEvZg


Avoautosta puolestaan tuli tehtyä havainto, joka kenties sopisi niksipirkkaan. Lämpötila oli 27 c, kun lähdettiin liikkeelle. Sortsit oli jalassa, ja tarkoitus oli ottaa farkut varalle mukaan kylmää iltaa ajatellen. No hajamielisen farkut tuli suoraan pesukoneesta, kun olin unohtanut laittaa ne kuivausrumpuun. Laitoin märät farkut avoauton takapenkille ja yllätys -Keuruulla ne olivat aivan kuivat. Ilma näköjään virtaa sen verran enemmän takapenkillä, että kuivumista tapahtuu. Eli kannattaa siis tarkkaan miettiä hankkiiko kotiin kuivausrummun vai avoauton....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti