tiistai 16. heinäkuuta 2013

Kuuri ohi.

Sädehoito on nyt sitten tehty loppuun tältä erää. Ruokatorven oireita ollut tänään enemmän. Tuntuu, että ruoka niellessä "naarmuttaa" ruokatorvea. Puolukka on hankala niellä, mutta jogurtti ja siivutettu banaani menivät paremmin. Jännä nähdä mihin tämä menee. Lääkäri lupasi ettei ainakaan kroonistu. Luotetaan siihen.

"Lomamatka 1970-luvulla" kuvaa kyseisen vuosikymmenen eroja nykyelämään. Itse hiukan tuota vuosikymmentä muistavana ei kykene näkemään suurta eroa nykyajan välillä. Mutta nykyteineille tulee ongelmia esim. lankapuhelimen käyttämisessä. He eivät osaa käyttää kyseistä museokapistusta  eivätkä ymmärrä yksityisyyden puutetta. Lankapuhelinta kun ei noin vaan voi kuljettaa nurkan taakse rauhallista rupatteluhetkeä varten.

Facebookin ja kännykän puuttuminen näyttävät aiheuttavan deprivaation tunnetta. Tekeminen tuntuu puuttuvan.  Samoin pikaruokaloiden puuttuminen näyttää aiheuttavan omat pulmansa, tavallinen ruoka tuntuu tylsältä.  Autojen rikkoutumiset näytetään ottavan yllättävän rennosti. Ennen autoja tosiaan piti korjata keskimäärin enemmän, ja korjaamojakin oli joka kulmalta. Nykynuoren silmissä 70-luku näyttää kivikaudelta. Samoin itsekin ajattelen vaikka 40-luvusta. Vieläkin tuntuu siltä, että silloin ei ollut edes värejä. Kaikki filmit ja kuvat kun ovat mustavalkoisia.

Suomen naiset pelaavat EM-kisoissa Tanskaan vastaan. Puhutaan pakkovoitosta. Pelkäänpä, että ei puhuta voittotaistelusta, tasoero luultavasti selkeä Tanskan hyväksi. Suomen maajoukkueessa on kuitenkin tehty hyvää työtä, kun on päästy lopputurnaukseen saakka. Miehet eivät ole vastaavaan kyenneet. Mutta huippumaat ovat kehittyneet tosi paljon ja Suomella ei ole nipullista huippupelaajia. Pelaajat ovat liian hepposia, hitaita ja taitamattomia.  Ainoa mahdollisuus on taistella joukkueena ja puolustaa raivokkaasti. Kahdessa ottelussa on saatu yksi veto kohti vastustajan maalia.  Ei oikein riitä voittoon, valitettavasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti