keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

"Laivalle" sittenkin

Päivä oli nousujohtoinen. Alkoi eilisen tasolta eli ihan pohjalta, mutta iltaa kohti olo oli aivan ok.
---
Jostain syystä kauppa-autoreissu meni plörinäksi. En tavannut koko autoa enkä  nähnyt muita kauppaan menijöitä, joten omassa orientaatiossa saattoi olla jotakin pielessä. Kenties kauppa-auto oli lomalla tai sitten olin väärässä aikataulussa.
---
Kevättalvella kirjoitin haaveestani päästä matkalle Hurtigrutalla. Kysymyksessä on siis rannikkoreitti Norjan rantoja kiertäen. Tahtoa olisi ollut lähteä, mutta äkkiä tuli selväksi, ettei hanke ole mahdollinen terveydellisistä syistä. Selkä oli silloin huonoimmillaan. Merenkulkua kyllä kestäisin.

Tavallaan on harmillista, että oma matkailu rajoittuu makuuhuoneen, vessan, saunan ja keittiön välille. Maailma on niin täynnä paikkoja, jossa olisi mukava käydä. Onneksi on kunnon telkkari, joka toimii ikkunana mitä ihmeellisimpiin paikkoihin.

Ja mitäpä vielä, merimatkakin tavallaan toteutuu. Norjan yleisradio NRK järjestää matkan virtuaalisesti  vieläpä lähes livenä. NRK tekee "slow tv"-ohjelman, joka vastaa Hurtigrutan matkaa ja on vähän enemmänkin. Laiva seilaa pohjoisen Vesisaaresta Osloon. Matka alkoi eilen ja jokaiselta satamapaikkakunnalta tehdään tunnin ohjelma, jossa perehdytään paikalliseen elämään. Merimatkaan voi osallistua jokaisen matkapäivän nettikoosteesta, joka löytyy siis netistä. Lisäksi laivalta tehdään juonnettua ohjelmaa matkan aikana.

Eli jos merihenkisyyttä löytyy kannattaa käydä kurkistamassa TÄÄLTÄ. Kesäyön aurinko on erityisen hieno ja meditatiivinen. Matka kestää kahdeksan viikkoa elokuun puoliväliin saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti