tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kultarannan tarinat

Kultarannasta televisioitiin yhteiskunnallisen kerman keskustelua. Oli mielenkiintoista saada "olla mukana" kuulijana.

Mielenkiintoisia puheenvuoroja pidettiin. Valitettavasti pelkään, että digitalisaation tuomaa muutosta yhteiskunnassa ei vielä tajuta kunnolla.

Ihmiset alkavat yhä tehokkaammin pitää yhteyttä toisiinsa. Aletaan vuokrata omaa sohvaa tarvitseville, kuljetaan yhteiskyydeillä. Autoja yhteisomistetaan, jolloin kaikki eivät tarvitse omaa kulkupeliä. Käytetyn tavaran kauppaa tehostetaan. Netistä saadaan uutiset ja viihde ilmaiseksi.

On selvää, että uudistumisen myötä työ kaikkiaan vähenee rajusti. Ei mitenkään voida ajatella että jonnekin syntyisi vastaava määrä uusia työpaikkoja, kuin mitä menetetään. Stubbin mukaan digitalisaatio tappaa 47% työpaikoista vuoteen 2030 mennessä. Onkohan tämä asia ymmärrettävissä.

Tietenkin on asioita jotka säilyvät. Syöminen ei tule loppumaan eikä sairastaminen.  Rakentaminen jatkuu ja kaupankäynti myös tavalla tai toisella. Lapset pitää hoitaa ja kouluttaa ammattilaiksi. Teitä ja rautateita tarvitaan. Toivottavasti päättäjät ja kansalaiset ymmärtävät katsoa asioita tarpeeksi kauas.
---
Vointi oli uuden näin kuurin alkaessa suhteellisen hyvä vaikka päivällä väsytti kovasti. Kyläkauppareissu jäi osaltani toteutumatta.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti