maanantai 29. kesäkuuta 2015

Kuuri ohi

Yhdestoista sytostaattikuuri päättyi eilen. Kaksi olisi vielä tiedossa, jos vain sietoa löytyy. Viime yön pahoinvoinnin ja kipujen jälkeen uskon tietäväni jotakin mainituista aihepiireistä. Nyt on kahden viikon lepo ennen uutta myrkkykuuria. Nyt tuntuu siltä, että pahin on tällä kertaa takanapäin. Toki lääkepurkin näkeminenkin jo alkaa puistattaa samalla, kun yrittää pitää mielessä lääkkeiden suuri apu.
---
Tennistä tuli katsottua tänään. Wimbledonissa Jarkko Nieminen oli saanut vastaan Lleyton Hewittin, entisen listaykkösen ja Wimbledon-voittajan. Molemmat pelaajat pelaavat viimeistä kauttaan, mikä varmasti toi oman jännitteensä kisaan. Lopultahan Jarkko voitti nelituntisen (!) ottelun 3-2. Viides erä päättyi lukemiin 11-9, mikä ei liene aivan tyypillinen lukema tenniksessä.

Tennisottelussa on yllättävän paljon henkilökuntaa n.20 per ottelu. On pallopoikaa, tuomaria ja sateenvarjon kantajaa vaikka kuinka paljon. Näin siitä huolimatta, että pelaajat voivat tarkistuttaa riidanalaiset tuomiot videotarkastuksessa. Melkoista byrokratiaa tuokin.
---
Siinä, missä Suomessa keskustellaan sunnuntailisien poistamisesta, Norjassa vasta pohditaan aukiolojen vapauttamista. Vain neljä kuntaa koko maassa kannattaa sunnuntaiaukioloja. Mahdollista muutosta pidetään kalliina ja varsinkin perheellisten oikeuksien puolustamista pidetään tärkeänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti