sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Kesäsunnuntai

Ulkona jäi käymättä kokonaan, mikä oli vähän tylsää. Huomenna sitten. Olo meni hyvin samaa rataa kuin muinakin päivinä. Nukahtaminen meinaa venyä myöhään.

Djokovic oli loisteliaisuudestaan huolimatta voitettavissa Ranskan avoimissa. Suosikkini Wawrinka ottikin täysin ansaitun voiton ja katkaisi Djokovicin 29 ottelun voittoputken. Tennis on sellainen laji, jossa tuurilla ilmeisesti on pieni merkitys. Niin vähän tapahtuu suuria yllätyksiä. Miesten puolella voittaja on löytynyt tosi usein saman kolmikon sisältä. Tänään ei onneksi löytynyt, virkistävää niin.

Formuloissa Kimi töppäsi ja menetti palkintopallisijan. Onneksi meni toiselle suomalaiselle. Kommentteja ei ole vielä kuultu, mutta varmaankin oli autossa vika. Nyt kannattaa nauttia ajamisesta, kun saa ajaa maailman himotuimmalla kilpa-autolla, Maranellon punaisella orilla. Alonso, viime vuosien Ferrari-tähti ei ole saavuttanut vielä yhtään pistettä koko kaudella.

Tänään on puhuttu uusiutuvaan energiaan siirtymistä lisäämällä tuuli- ja aurinkovoimaa. Aurinkovoimaloita pitäisi rakentaa 100 000 kappalessa. Tuulimyllyjä pitäisi olla tuhansia. Hintaa hankkeella olisi 175 mrd. euroa. Luku on täysin mieletön vaikka se jakautuisikin useille vuosikymmenille. Ongelmana on myös energian tuoton epätasaisuus. Pimeässä saa istua villasukat jalassa talvipakkasella, kun aurinko ei paista eikä tuuli puhalla.

Kesässä on ollut se hyvä puoli, että tähän mennessä olen tavannut vain kolme kärpästä.  Lämpöäkin on riittänyt, kun on käynyt vähintään pari kertaa saunassa joka päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti