torstai 4. kesäkuuta 2015

Haluatko kukkakauppiaaksi?

Vointi on ollut tänään tasainen, sellainen kohtuullinen plus. Enemmänkin olisi ollut kiva saada aikaan, mutta hyvä näinkin. Tunnin istumakunnossa näyttää selkä olevan. Tarkoittaa käytännössä sitä, että ooppera jää näkemättä. Ei millään mahdu tuohon aikarajaan. Muutakin nähtävää olisi. Karita Mattila esiintyy Ilmajoella harvemmin. Seuraavat keikat näyttävät olevan San Fransiscossa, Torontossa ja Chicagossa.
---
Onkohan niin, että sähkölaitteet, kuten läppärit, muuttuvat koko ajan lyhytikäisimmiksi. Edellinen läppäri kesti kolmisen vuotta. Nykyinen, saman merkkinen ja tasoinen on kestänyt puolitoista vuotta ja tähänkin piti jo tilata uusi tuuletin. Lähin löytyi Tanskasta. Nyt ruudulle ilmestyy värivikaa, joka vielä lähtee pois kopistelulla ja näytön taivuttelulla. Saa nähdä kauanko tuo riittää toimenpiteenä.

Paljon on esitetty väitteitä laitteiden ohjelmoidusta kuolemasta. Laitteisiin tehdään heikkoja kohtia, jotka menevät rikki. Kondensaattorit eivät kestä kuumuutta ja esimerkiksi taulutelevisioissa sijoitetaan kyseisiä osia liian lähelle kuumia osia aivan tarkoituksella. Tämä kehitys sinänsä ei ole uutta. Jo1920-luvulla pystyttiin tekemään käytännössä ikuisia hehkulamppuja, mikä sai keskeiset valmistajat sopimaan tuntimäärästä, jonka yli lamput eivät saa kestää. Näin kaikille riitti enemmän tekemistä ja myymistä.

Varsinkin akut tuntuvat olevan härveleiden heikkoja kohtia ja moniin laitteisiin ne on kiinnitetty niin, ettei niitä voi kohtuuhintaan vaihtaa. Koko laite on siis viisainta vaihtaa. Akkupuolella tosin koin iloisen yllätyksen tänään, kun videokameran mykkä akku heräsi eloon. Syy oli käyttäjässä, laturissa oli yksi ylimääräinen johto kiinni, mikä esti lataamisen.
---
Armeijan psykologisissa testeissä oli ennen kuuluisa kysymys "haluatko kukkakauppiaaksi." Tänään tiedän vastauksen omalta kohdalta, joka on jyrkän kielteinen. Sen verran kylmää ja asiakkaista vapaata hommaa näytti olevan kesäkuun kylmissä tuulessa tuo homma.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti