keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Tohinapäivä

Ennen kun näki ihmisiä kysyttiin että "mitä kuuluu?" Nykyään useasti sanotaan, että "luin sun blogia". Tuntuu hassulta, kuulumisia ei siis tarvi paljoa kertoa.

Paljon mahtui tohinaa päivään. Ihan hyvin selvittiin, vointi oli tosi hyvä ellei loistava tällä omalla lyhennetyllä  asteikolla.

Aurinko laski jo ennen kahdeksaa ja pian kelloa taas siirretään. Autosta seurasin auringonlaskua lakeuden ylle. Upea värimaailma oli parhaimmillaan hurmaava.

Skotlannissa äänestetetään itsenäistymisestä huomenna. Maa on jakautunut tasaisesti kahtia. Vaalit voivat keikahtaa miten päin  hyvänsä. Tulokset selviävät perjantaina. Oma veikkaukseni on, että Skotlanti äänestää itsenäistymistä vastaan. Perusteluna on se, että itsenäistyminen johtaisi liian moneen epävarmuustekijään. Mikä olisi maan rahayksikkö tai suhde Euroopan Unioniin?

Ville Niinistö teki pohjanoterauksen esittämällä Financial Timesissa, että Suomi on "suomettunut". Vastuutonta puhetta ministeriltä kansainvälisellä foorumilla. Ydinvoiman vastustamista ei pitäisi sotkea suomettumiseen, koska kysymyksessä ovat aivan eri asiat. Suomettuminen on paljon laajempi kysymys, joka likaa koko maan mainetta. Sellaista kai ei ole sentään havaittavissa. Harmi on se, että vihreiden mukana Pekka Haavisto jättää hallituksen. Hän on valtiomiestason poliitikko ja taitava keskustelija, jonka olisi suonut vahvistavan hallitusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti