maanantai 29. syyskuuta 2014

Kannatuskäyrät muutoksessa


Puoluekannatuksia on taas mitattu ja nyt ehkä tavallista mielenkiintoisemmassa tilanteessa. Hallituselämä on ollut niin vilkasta ja räiskyvää, että on jännittävää nähdä miten kansalaiset asioihin suhtautuvat. Kaikki julkisuus ei näköjään ole hyvästä. Sekä SDP että Kokoomus pudottivat lievästi kannatustaan. Rinteen temppuilu ei ole vielä saanut kannatusta nousuun. Stubbin ministerivalinnat ja Vapaavuoren toimet eivät ehkä vakuuttaneet ainakaan varttuneempia vastaajia. Keskusta ei ole ollut suuresti esillä, mutta kannatus pomppasi. Ilmeisesti muiden tyriminen on tuonut keskustalle kannattajia, kenties juuri varttuneempaa väkeä. Cityliberaalien nostaminen hallitukseen tuskin miellyttää kaikkia Kokoomuksen peruskannattajia. Kataisessa oli vielä sopivasti maalaispoikaa tälle joukolle.Mielenkiintoiset kuukaudet ovat edessä ennen vaaleja.

Asetelmat muuttunevat vielä moneen kertaan. Neljän puoluejohtajan kaksintaistelut tulevat olemaan herkullisia. Luulen, että Sipilä tulee syömään Soinin ääniä, koska Sipilällä on politiikassaan enemmän sisältöä, ja ratkaisuja. Soinin olemus kielii siitä, että paras puhti on jo pois. Toivottavasti terveys kestää. Rinne puolestaan haluaa vedota duunarimiehiin, jotka ovat olleet lainassa Soinilla ja Sipilällä. Vastaavasti Rinteeltä katoavat naisäänestäjät ovat "vapailla markkinoilla". Äänestävätkö he ollenkaan?  Voisin arvella, että loppusuoralla Rinne ja Soini ovat jääneet taustalle ja  voitosta eli pääministerin paikastsa taistelevat Sipilä ja Stubb. Ja mitä juoksemiseen tulee, Stubb teki kovan tuloksen maratonilla tänään.

Uuteen viikkoon lähdetään uusin lääkkein. Toivottavasti menee yhtä hyvin kuin viime kerralla.

Suomalaisen jalkapalloilun kuva on karu. HJK varmisti mestaruutensa Turussa. Ottelun jälkeen joukkue lähti katsomon eteen kiittämään fanejaan juhlatunnelmissa. Faneja oli paikan päällä kuusi (!) kappaletta juhlimassa Suomen mestaruutta. Eli HJK:n pelaajia oli yli kaksinkertaisesti fanien määrä. Voi tapahtua vain Suomessa.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti