maanantai 22. syyskuuta 2014

Puolaan onnittelut!

Lentopallon MM-kisat päättyivät Puolan upeaan voittoon moninkertaisesta mestarista Brasiliasta. Mestaruuteen liittyy sellainen yksityiskohta, että Puolan huippulentopallon johtajana on Vodek Sadalski. Sama mies on Lakeuksilla tunnettu. 80-luvulla hän toi ammattimaisen valmennuskulttuurin Seinäjoelle. Hän johti aikanaan Seinäjoen Mailajussit kahteen SM-kultaan. Sen jälkeen mestaruuksia kaupunkiin ei muissakaan valtalajeissa ole kovin paljon tullut. Salibandy on toki poikkeus. Tämän päivän jälkeen näyttää siltä, että jalkapallossa ainakin mitali on tulossa, kun viisi ottelua on jäljellä. Voitto TPS:ta toi mitalin jo aivan lähelle. Lentopallosta pitää vielä korostaa sitä, että Suomen lopullinen sijoitus yhdeksänneksi on kovempi juttu kuin äkkiä tulee ajatelluksi.

Vointi on ollut vielä siellä paremmalla puolella. Olin pitkästä aikaa ensimmäistä kertaa kentän laidalla. Tyttären jalkapalloura sai alkunsa jalkapalloriehassa, mistä hän oli kovasti innoissaan. Hän sai osallistujamitalin kaulaansa ja hienon jalkapallon omakseen.

100 000 kurdipakolaista on parissa päivässä siirtynyt Turkkiin Syyriasta. Voi vain kuvitella sitä inhimillistä hätää, mikä näillä ihmisillä on juuri nyt.  Nyt tarvitaan valtavasti apua paikan päälle. Eilen Punaisen Ristin nälkäpäiväkerääjät olivat lippaineen liikkeellä kaupan edustalla. Tiedustelin kivoilta rouvilta keräyksen kohteista. Laitoin lippaan muutaman hilun ja kerroin kerääjille, että olisin antanut paljon enemmmän, jos rahat menisivät ISISin vastaisen humanitaarisen toiminnan tukemiseen. Pitäisin sitä nyt aivan ensi sijaisena. Netistä en millään jaksaisi lähteä etsimään tilinumeroita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti