maanantai 15. syyskuuta 2014

Loistava vointi

Ensimmäinen nukuttu yö moottorisängyssä oli hyvä kokemus. Paluuta entiseen ei ole. Nukkuminen oli tosi paljon helpompaa, kun sai säädettyä asennon sopivaksi. Uskallan jo yhden hyvin nukutun yön jälkeen suositella moisen kapistuksen hankkimista kelle tahansa.

Vointi oli näin muutenkin lääkekuurin päätteeksi aivan loistava, parempi kuin sen alussa. Olo oli parhaimmillaan sellainen, että olisi voinut syleillä koko maapalloa, jos vain kädet olisivat riittäneet eikä oma maha ollut tiellä. Paljon pahempaa olin pelännyt sytostaattien kanssa. Sivuvaikutukset ovat olleet toistaiseksi hyvin lieviä ja tilapäisiä. En tee tästä vielä  johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen, mutta en ole nyt erityisen huolestunut. 

Lentopallomiesten urakka päättyi voittoon ja varsin kohtuulliseen sijoitukseen. Suomi oli yhdeksäs. Silti joistakin otteluista jäi hampaankoloon, erien loput olivat vaikeita. Jopa Brasiliaa vastaan oli eräpalloja, joita ei pystytty hoitamaan kotiin. Sama oli koriksessa, jatkopaikka oli aivan omissa käsissä, mutta pari-kolme ratkaisuheittoa meni kirvelevästi ohi. Supermenestys oli siis tosi lähellä molemmissa lajeissa, mutta vielä sitä ei ansaittu. Lentopallossa jäin hiukan miettimään peluutusta passarin ja hakkurin kohdalla. Olisiko tietyissä peleissä pitänyt luottaa kokemukseen enemmän? Toivottavasti jatkossakin päästään tämän tason kisoihin. Uusia huippuja täytyy joka tapauksessa tulla nykyisten tilalle. 

Päivän jännittävin juttu monelle on ollut vaalirintamalla. Ruotsissa on äänestetty valtiopäivä- ja kunnallisvaaleissa. Hallitusallianssi hävisi siitä huolimatta, että on saanut talouden toimimaan sellaisella tavalla, josta me suomalaiset olemme kateudesta vihreinä. He onnistuivat luomaan yli 300 000 uutta työpaikkaa ja sitä kautta talouden kuntoon. Toinen iso asia oli se, että hylkiöpuolue ruotsindemokraatit sai peräti 13 % äänistä. Monet ovat tästä kauhuissaan. Vaalitulos tuskin kuitenkaan tarkoittaa, että 13 % ruotsalaisista on rasisteja. Varmaankin tulos kuvastaa halua ilmaista perinteisiä arvoja ja turvallisuutta. Ruotsindemokraatit profiloituivat maahanmuuttovastaisena puolueena, mutta teemoina heillä oli myös kuten maanpuolustus ja susien kaato.  Pidän monien huolestumista ylimitoitettuna, luulen ilmiön muistuttavan perussuomalaisten vaalivoittoa 2011. Heistä ainakin on muodostumassa varsin salonkikelpoinen puolue pikkuhiljaa. Mitä tulee "blokkien" äänimäärään, niin veikkasin eron jäävän alle viiden prosentin. Näin myös niukasti pääsi käymään. Lukuja pyörittämällä en ainakaan minä keksi miten tuosta saadaan koottua uskottava enemmistöhallitus. Aika näyttää mitä tuosta saadaan aikaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti