lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kesälauantain heiniä

Eilen tuli valvottua myöhempään, kun odotettiin junamatkailijan kotiintuloa. Se on mukavaa, että jälkikasvun kanssa saa filosofoitua monista asioista - ja vastapuoli on taattu sanot mitä tahansa. Mutta mikäs siinä. Ja kesäyö on hieno.

Päivä ollut ollut rauhallinen taas, mutta hyvä ei hankaluuksia voinnissa. Vielä haaveilen josko illemmalla pääsisi vähän polkupyörän selkään.

Porissa poliisilla piti kiirettä. Moottoripyöräjengillä oli hautajaiset ja satamassa rymisteli karhu. Hauska yhteensattuma. Vai toivatko liivijengiläiset häkkikarhun paikkakunnalle poliisin kiusaksi? Saisikohan tuosta aikaan pienen salaliittoteorian.

Salaliitoista puheenollen nyt selvisi, että USA vakoilee tavallisten ihmisten netinkäyttöä. Monilla ollut suu auki ihmetyksestä mm. Facebookin perustajalla. Mutta kenelle tuo saattoi olla oikeasti yllätys? Johtavat sotilasvaltiot ovat aina perustaneet valtansa parhaaseen teknologiaan, on kyse sitten tykeistä, hevosenkengistä, lentokoneista, ydinpommeista tms. Totta kai he ovat netissä valvomassa etujaan. Ja kyllä siellä vakoilupuolella on muitakin toimijoita.

Tuukka Raskin torjuntaprosentti Pittsburghin maailman parasta tähtisikermää (Crosby, Iginla, Malking, Letang) vastaan oli ennennäkemätön 98.5%. Kaksi meni omiin koko sarjassa. Normaalilla hyvän veskarin 90% torjuntaprosentilla olisi mennyt 13,5 maalia. Sarja olisi mennyt siinäkin tapauksessa luultavasti poikki, mutta toiselle joukkueelle. Maalivahdilla voi olla valtava merkitys jääkiekossa.

Valtteri Bottas ylsi surkealla autollaan kolmanteen lähtöruutuun märällä radalla Kanadan GP:ssä. Se on kova juttu tulokaskuljettajalle, kun ei tähän mennessä vielä kympin sakkiin koskaan yltänyt. Toivottavasti hän saa onnistua hyvin itse kisassa huomenna. Uran alussa tällaiset yksittäisetkin huippuonnistumiset jäävät tallipäälliköiden mieleen jatkoa ajatellen.  Ja sadekelillä suurimmat kuljettajat kuten Senna ja Schumacher ovat erottuneet rivikuskeista. Ajotaito korostuu.

Yleltä tullut BBC:n sarja "Maapallo lintujen silmin." Lintuja kuvattu ilmassa niin ällistyttävän upeasti että olin varma kysymyksessä olleen tietokoneanimaatiot. Kivenkovaan minulle väitettiin, että kyllä ne oikeita kuvia on. Uskoin. Viimeisessä jaksossa sitten näytettiin, mitä kaikkea kuvausten takana on. Ja kyllähän siellä kaikkea oli, mutta kuvat ovat oikeita. Lennokkeja, koulutettuja lintuja, lintuihin kiinnitettyjä kameroita, erilaisia pienoislentokoneita. Eikä järjestelytkään aivan pieniä ole olleet. Kaupunkien ilmatila saatettiin sulkea kuvausten ajaksi. Yle Areenassa muutama päivä jäljellä, suosittelen kovasti.

http://areena.yle.fi/tv/1909857

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti