tiistai 4. kesäkuuta 2013

Junamatkalla itään

Venäjä ei koskaan ole kiinnostuksen kohteenani matkailullisesti tai paljon muutenkaan. Edellisten sukupolvien nuivat asenteet ovat ilmeisesti hiipineet ihon alle. Näyttelijä Ville Haapasalo teki joku aika sitten junamatkan kolmessakymmenessä päivässä Venäjän halki Helsingistä Japaninmerelle Vladivostoksiin.

Haapasalossa on se mukava piirre, että jollakin tavoin kaikki mitä hän sanoo ja tekee muuttuu hauskaksi. Siinä mielessä kuuluu tv-matkailijoiden eliittiin. Venäjällä kaikki tuntuu olevan likaista, rumaa ja kaoottista, mutta tämäkin on enimmäkseen hauskaa Haapasalon käsittelyssä.

Kohtaamiset paikallisten asioiden kanssa ovat yllättäviä, mutta kaikesta kuitenkin aina selvitään, ollaan sitten karhumetsällä umpikännissä olevan metsästäjän kanssa, hajoaa vene Volgalle tai myöhästytään junasta.

Paikalliset ihmiset ovat tavallisia ja vieraanvaraisia. He kertovat mielellään elämästään ja elämäntavasataan ja miesten kanssa Vodkaakin kuluu kulttuurin tapojen mukaisesti

Yö oli hankala, nyt oli ehkä vähän alilääkitystä ja yöllä oli myös kylmä muihin päiviin verrattuna, mikä meni luihin ja ytimiin. Päivä ollut kuitenkin kohtuullinen ja saanut levätä tarpeeksi. Huomenna onkin tiedossa isot juhlat: 5-vuotissynttärit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti