lauantai 4. heinäkuuta 2015

Varikkokäyntejä helteella.

Helle sen kun jatkui. Poskia kuumottaa vieläkin. Pyörälenkillä tuli niin jano, että jouduin kahteen kertaan poikkeamaan taloon juomaan vettä.  Olo on vahvistumaan päin. Reilu viikko on vielä toipumisaikaa ennen seuraavaa kuuria.

Suomi on saanut kovasti huomiota Venäjällä, kun ei ottanut tiettyjä EU:n listalla olevia  henkilöitä ETYJ:n kokoukseen. Kovasti tuntui asia ottavan Venäjän Duumaa nuppiin. Asia on ymmärrettävissä siten, että Venäjä ei ole tottunut ottamaan vastaan pieneltä sisukkaalta Suomelta, joka on yleensä ollut paremminkin mukava myötäeläjä. Nyt se istui ison EU selkärepussa ja paukutti Venäjän karhua nenään niin, että tuntui.

Suomen kantilta vaihtoehtoja ei ollut, koska ollaan mukana EU:n asettamissa pakotteissa. Uskottavuus menisi EU:n suuntaan, jos nyt annettaisiin myönnytyksiä.

Ja toisaalta venäläiset käyttävät tilaisuutta olla aggressiivisia ainakin puheissaan ja kuvittelevat pelottelevansa Suomen nöyrään asentoon. Isossa kuvassa suhteessa Suomeen venäläiset haluavat välttää Naton tulemisen Suomen maaperälle. Se olisi heille suurinta myrkkyä. Tosin keinot ovat väärin valitut. Luulen, että Venäjän uhittelu pahiten/ parhaiten lisää Suomen NATO-intoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti