maanantai 20. heinäkuuta 2015

1000

Tämän blogin tuhannes päivitys on tässä. Tuntuu yhtäkkiä ajateltuna paljolta. Tuona aikana on ehtinyt tapahtua paljon ja monenlaisten  maisemien läpi on tullut kuljettua. Mukavaa on se, että lukijoita on riittänyt sopivasti.

Eurooppaan saapuvien pakolaisten jaosta on sovittu tänään. Suomeenkin osoitetaan paikka päivän teeman mukaan lähes tuhannelle pakolaiselle kahdessa vuodessa. Tuntuu hiukan kestämättömältä ratkaisulta, koska todellisuudessa tulijoita olisi niin paljon, ettei minkään maan resurssit riitä. Miten ihmisiä voisi auttaa paikan päällä? Miten vastuuton, rikollinen ihmisten salakuljettaminen saataisiin loppumaan?

Ranskan ympäriajosta on jäljellä noin viikko eli kaiketi noin tuhat kilometriä. Froome on hallinnut kisaa ja tekee apuajajineen juuri sen verran kuin tarvitaan. Rajuja kolareita on nähty useita. Osassa on kysymys pääjoukon joukkokolareista, jossa kymmenet pyöräilijät törmäilevät ja takertuvat toisiinsa. Lajiin kuuluu riskinotto ja onhan keltainen paita vaihtanut omistajaa pariinkin kertaan onnettomuuden vuoksi. Ylämäet ratkaisevat, mutta myös alamäet. Kilpailijat ajavat kovalla riskillä rajuja alamäkiä yli sataa. Oikeastaan ihmetyttää, miten vakavammilta onnettomuuksilta on onnistuttu välttymään. Tänäänkin kilpailija syöksyi pää edellä tolppaan. Kypärä suojasi ja homma jatkui. Sinänsä itse kilpailut ovat mielenkiintoisia huikeasta kestostaan huolimatta.

Päivä oli oikein uninen, mikä johtui huonosti nukutusta yöstä.

3 kommenttia: