tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kauppa kävi kehnosti

Vaihteleva oli päivä. Aamu vaikea, ilta hyvä. Tuli kuitenkin reissattua Kyläkaupalle asti. Innostus asiaan nousi eräästä tv-ohjelmasta, joka on kuvattu tuossa kyseisessä paikassa. Kerrassaan erinomaisen tehokas mainos koko ohjelma. Ohjelma kuvaa yksittäistä ihmisten kauppareissua tarinana, johon liittyy kaikenlaista toimintaa ja kommellusta. Valtava massatoiminta on saatu kuvattua inhimillisesti ja pienen ihmisen näkökulmasta. Onnittelut käsikirjoittajalle!

Omat ostokset jäivät vaatimattomiksi, tietokonepelejä kolmella eurolla ja vähän evästä paluumatkalle.  Maiseman vaihtona meni aivan hyvin. Oli kiva reissu.
---
Eilen koputti ovelle ulkomaalainen rihkamakauppias. Minäkin röhnystin paikalle. Otin videokameran käteen ja avasin luukun. Kysyin mieheltä jotakin englanniksi, mutta hän ei näyttänyt ymmärtävän sanaakaan. Videokamerasta hän sen sijaan taisi ymmärtää ja lähti kävelemään kovaa kansainvälistä kyytiä  lipettiin. Naapureista hän ei näyttänyt olevan ollenkaan kiinnostunut.

En tiedä mikä näiden taulukauppiaiden yhteys on järjestelmälliseen rikollisuuteen on, mutta fakta on se että edellisillä kerroilla on pian kadonnut polkupyöriä pihasta. Toki reaktio videokameraan on omiaan herättämään kysymyksiä touhun rehellisyydestä. Onko kaupustelu vain tekosyy kartoittaa irrallaan olevaa kiinnostavaa omaisuutta naapurustossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti