torstai 30. heinäkuuta 2015

Taloustietäjien haasteet ja hiihtäjien yllätykset


Pienen pyöräilyn sain tehtyä. GPS-tietojen (huvittavaa) perusteella kunto oli noussut selkeästi viime viikosta. Vielä on viikko aikaa nostaa kuntoa ennen uutta myrkkykuuria.

Talousfilosofioita on tullut mietittyä. Keynes, Krugman, Zizek vai kuka ymmärtää parhaiten tieteen nimeltään kansantalous? Miten huteraa taloustieteilijöiden tietäminen onkaan? Vähän kuin sääennusteiden laatimista. Viikon päähän tehtyjen ennusteiden ainoa yhteinen piirre on yleensä pieleen meneminen. Parhaimmillaankin se on hyvä yritys. Vika ei sinänsä ole meteorolgeissa tai taloustieteilijöissä. Ilmiömaailma jossa liikutaan, on niin kaoottinen, että varsinkin ennustaminen on hankalaa.

Seuraan mielenkiinnolla yhteiskuntasopimuksesta käytyä keskustelua. Vaikea uskoa siitä seuraavan mitään mainittavan valmista. Palkkojen laskeminen lisäämällä työaikaa kuulostaa vaikealta toteuttaa käytännössä. Mikä takaa sen, että lisääntynyt työaika oikeasti muuttuu tehokkuudeksi.
---
Mitä ihmettä tapahtuu hiihdon puolella? Perinteisessä Lysbotn Opp-kisassa kokoontuivat samaan mäkikilpailuun maailman parhaat hiihtäjät ja ampumahiihtäjät. Miesten puolella voiton vei Matti Heikkinen ja naisissa Kaisa Mäkäräinen oli toinen Wengin jälkeen. Kaisa voitti minuuttitolkulla muita naisia, joista kolme seuraavaakin oli suomalaisia.

Miesten puolella Heikkinen teki reittiennätyksen  ja voitti parasta norjalaista lähes minuutin. Pakko mainita, ettei alussa kärjessä hiihtänyt Petter jr. mahtunut 70 parhaan joukkoon. Mistähän suomalaiset ovat noin paljon vauhtia saaneet?

Tulokset täältä

Lähetys täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti