tiistai 28. heinäkuuta 2015

Olympiakaupungista toiseen

Lillehammerin olympiamaisemilla aloitettiin päivä. Hotellihan oli aivan kylän juna-asemalla. Joitakin urhoja oli harjoittelemassa pikkumäessä. Sää oli sen verran lämmin, että nopeasti lähti hyppääjiltä hyppyhaalarin yläosa ja kalsaripaita hyppyjen jälkeen pois. Mutta kesälläkin treenataan, jos talvella mielii pärjätä.

Matka jatkui pari sataa kilometriä etelän suuntaan Osloa kohti.Tiet senkun suurenivat ja parhaimmillaan oli kahdeksan kaistaa rinnakkain, jos vastaantulevatkin lasketaan mukaan.

Iltapäivällä sain ottaa huilin. Mahdollisuus olisi ollut sen jälkeen mennä katsomaan klassikkoa Vålerenga-Lilleström Ullevaalille, Norjan kansallisstadionille. Seuraa ei kuitenkaan ollut, kun tuo naisväki ei oikein kuningaslajin päälle ymmärrä. Yksin en viitsinyt lähteä.

Vointikaan ei aivan paras, ottelu jäi väliin. 2-0 kotivoittoa oli seuraamassa 15600 katsojaa, joten tunnelma oli varmasti korkealla. Omalla väellä oltiin syömässä ravintolassa, jossa oli kolmen ottelun tarjonta noin viidellätoista ruudulla. Kaksi oli Ruotsin liigaa ja sitten tämä em. peli.

Hiukan hermostuin puhelimen HERE-navigaattoriin, jolla tarkoitus oli päästä kävellen hotellilta keskustaan. Mitä vielä, se alkoi kierrättää jotakin maisemareittiä meikäläistä kompuraa. Tuplamatka tuli kierrettyä ja jouduin sellaiselle alueelle, jossa esiintyivät näkyvästi aivan kaikki perussuomalaisten vastustamat asiat. Huumeissakin näytti väki kovasti olevan. Ei tullut Oslon iltaelämästä mitään niin kauhean hienoa kuvaa. Väkeä kyllä oli kovasti liikkeellä asiallisemmillakin alueilla. Sää oli suosiollinen ja sikäli ilta hieno.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti