perjantai 3. heinäkuuta 2015

Hellepäivä, jiihuu!

Ihmettelin ääneen virhettä lämpömittarissa naapurin isännnälle. -"Ei se oo virhe", tuumasi naapuri lukemasta 27,3 C. Autossa lukema oli 28 C, joten ensimmäinen hellepäiviä oli totisinta totta. Eihän se hullummalta tuntunut päästä terassille.

Onnellisuudesta on julkaistu tanskalaistutkimus ja arvatkaapa tulos; Suomessa onnellisuus on jakautunut kaikkein tasaisimmin koko Euroopassa. Muita korkealle sijoittuneita maita olivat Norja, Tanska ja Hollanti.  En vielä päässyt tarkemmin tutustumaan tutkimukseen, mutta lopputuloksesta voisi päätellä jotakin.  Liberaalit demokratiat, joissa ihmisarvoa arvostetaan varakkuutta enemmän,, tuottavat enemmän onnellisuutta.

Tätä kirjoitettaessa katson toisella silmällä Diiliä, jossa pohditaan sitä kenen tulee saada potkut ja millä perusteella. Annetaanko ne rahankeruun epäonnistumiseen perusteella, vai riittäisikö syyksi pelkkä tyypin omituisuus? Päätösten vaikeus nousee esiin. USA;ssa raha usein ratkaisee. Rikastuminen kovalla työllä edustaa usein amerikkalaista unelmaa, sitä virallista forrestgumpien tarinaa jota virallisesti ihaillaan. Raha on tavallaan aika objektiivinen mittari ja antaa selkeitä vastauksia lukuina, mutta raha selittää onnellisuudesta hyvin pienen osan. Sääkin selittää paljon, jiihuu.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti