keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Parempaa oloa ja mobiilispiritualiteettia

Vointi on kääntynyt parempaan. Olo selvästi parempi kuin eilen ja mieli hyvä ja toiveikas. Toki heikkoa vielä on, mutta  lenkkejä tuli tänään 20. Vielä en ole luopunut ajatuksesta kuusenhakureissusta ja jouluostosreissustakin.

Innostuin tänään kännykkäraamattusovelluksesta nimeltään "Holy Bible. YouVersion. The Bible App." Sisältää  satoja käännöksiä ja englanninkielisiäkin kymmeniä. On sielllä suomeksikin vanha Piplia vuodelta 1776 sekä 1938 Kirkkoraamattu. Ohjelma sisältää englanninkielisiä tekstejä ääneenluettuna, joten tässä erinomainen mahdollisuus vaikka opiskelijoille treenata kieltä. Itse aikanani lukiolaisena luin Raamattua englanniksi ja saksaksi kielitreeninä. Nykyään tekstejä voi siis kuunnellakin. Kyseisessä sovelluksessa on mahdollista käyttää valmiita lukusuunnnitelmia siten, että lukee vaikka koko Raamatun esim. vuodessa tai sitten voi lukea tiettyjä valmiita teemoja esim. surusta, rohkeudesta tai vaikka deittailusta. Nämä sisältävät useita raamatunkohtia ja voivat olla vaikka 7 päivälle jaettuha rupeamia. 

https://www.youversion.com/fi/mobile

Mitä mobiilikirkkoihin tulee, niin roomalais-katolinen kirkko taitaa olla askeleen edellä muita. Paitsi, että paavi on Twitterissä, kirkolla on valtavan hieno mobiilipalvelu, joka sisältää päivittäiset tekstit ja rukoukset ja päivittäisen videoidun on-line messun. Näkemäni messut ovat olleet visuaalisesti erittäin tyylikkäästi ja ammattimaisesti toteutettuja.  Koska ihmisiä on vaikea saada kirkkoon eri syistä, niin mobiiliseurakunta on mielestäni ideana tosi hyvä.

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/catholic-companion/cbb74b4b-fb20-42d7-a5b7-24ef56ae43a0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti