tiistai 11. joulukuuta 2012

Normaalia takkuamista ja hankaloituvaa oloa

Taas oli vähän sellainen vaihteleva päivä tai oikeastaan kyllä nousujohtoinen. Lievää rintakipua ollut tänään ja sellaista levotonta ärtyisyyttä. Välillä pitänyt mennä pitkäkseen. Ja aivan ei tullut ne velvollisuudet hoidettua, mitkä oli tälle päivälle ajateltu. No huomenna sitten tuottoisampi päivä.  Ehkä joulunalusaikaan kuuluukin tällainen pieni angsti.

Taas oli hyviä herkkuja pöydässä.  Anoppi toi vielä lanttu- ja porkkanalaatikkoa täydentämään satsin. Että maistuivat hyviltä. Kaalista eri versioin on tullut huippuherkkuani, jos ei lasketa öljyssä paistettua valkosipulia. Ja glögi on melkein parasta tässä vuodenajassa.

Tosi vanhaa lääkettä tuli maistettua teenä. Minulle on lähetetty pakurikääpää sekä ehtana että uutteena. Kyseessä on kiinalaisten ja venäläisten vanha lääke mm. syöpää vastaan. Tuli kokeiltua tänään siis teenä. Ihan hyvän makuinen kunhan vaan antaa hautua tarpeeksi kauan.

Eilen Prismassa kerrottiin "totuus kuntoilusta". Ohjelmassa oli paljon mielenkiintoista ja järkeenkäypää asiaa hiukan kärkevästikin esitettynä.  Omasta mielestäni mielenkiintoisinta oli se, että ihminen on tarkoitettu liikkumaan. (Mitäs uutta tuossa on?) Siis, että yli tunnin kestävää paikallaan istumista pitäisi välttää. Pitkä istuminen näkyy sekä kuonan kertymisenä että sokeri- ja rasva-arvoissa välittömästi. Eli 8 tuntia istumatyötä tekevälle ei välttämättä riitä tunti kuntosalia työpäivän jälkeen, vaan pientä liikettä pitäisi olla pitkin päivää. Sen kunniaksi tein tänään 80 lenkkiä.

http://areena.yle.fi/tv/1731195

02.30 Paluu bloggaamaan. Tulee dokumentoitua nämä syklit. Myrkyn maku suussa, hengitysvaikeuksia, samaa rintakipua kuin päivälläkin.  Piti ottaa avaavaa astmalääkettä tupla-annos. Tuli katsottua blogia taaksepäin ja havainto oli selvä; viime kierroksella oli samanlaisia tuntemuksia juuri tässä kohdassa, kun viikko alkaa olla hoitojakson päättymisestä. Onneksi vessa ei ole enää kilometrien päässä, vaan perusarjen liikkuminen on tällä kerralla ihan mahdollista. Eli ohuempi myrkkynuoli vaikuttaa ohuemmin...ellei tämä sitten vielä toiseksi muutu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti