keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Turhaan, aivan turhaan

Turha oli Vaasan reissu. Hoitoja ei aloitettu, koska arvioitiin etten olisi kestänyt niitä. Uusi yritys on ensi viikolla. Lääkärin puheille on vaikea päästä. Viiteen viikkoon ei ole yhtään aikaa annettavana, mikä hankaloittaa vaihtoehtoisista hoitotavoista keskustelua. Viimeksi lääkäri ei ottanut kuuleviin korviin halukkuuttani keskustella ongelmallisista hoidoista. Potilasta pitäisi kuulla ja hänen pitäisi voida vaikuttaa hoitoonsa. 

Vaasan reissu ei ollut  ehkä sittenkään turha ainakaan täysin. Laboratoriossa oli ruotsinkielinen hoitaja ja kysyttäessä kerroin hänelle, että voimme aivan hyvin keskustella ruotsiksi, koska meillä on se pakkoruotsi. Hän epäili minua kaksikieliseksi, ja sanoi että ei erota natiivipuhujasta. Totesin eläväni tämän päivän tuolla kohteliaisuudella. Tokihan skandinaavitaustaa on ja kuuntelen ruotsia joka päivä ja välillä saa puhua ruotsinvävyn kanssa. Tarinan opetus on kuitenkin siinä, että ei saa väheksyä omia mahdollisuuksiaan ja arkailla puhumista. Ruotsi on suomalaiselle erittäin helppo kieli. Tiedän kaveripiiristä joitakin, jotka ovat saavuttaneet huikean ruotsin taidon ihan vaan rohkealla ja aktiivisella kielen käyttämisellä. Yksi kävi kouluruotsilla liikeneuvotteluja Ruotsin entisen pääministerin kanssa. 
---
Tälle päivälle määrättiin etukäteen sellaiset aamulääkkeet, joilla pitäisi päästä kunnolla vauhtiin. Aamulla olinkin pirteä kuin peipponen ja energiataso on ollut hiukan korkeamp päivän mittaaan. Unen tulo on mielenkiinnon kohteena. Meneekö yö aivojen pörräilyssä vai antaako unirauhan?  Mieli on hiukan mietteissään nykyisestä elämäntilanteesta. 


2 kommenttia:

  1. Terveiset itärajalta! Olen vasta löytänyt blogisi ja odotan mielenkiinnolla uusia tekstejäsi!

    VastaaPoista