tiistai 6. joulukuuta 2016

Suomi 99

Suomi juhliin tänään 99. itsenäisyyspäiväänsä. Itse olen Suomeen niin mieltynyt. Jo kartalla Suomi on visuaalisesti niin äärettömän kaunis ja ryhdikäs maa mihin tahanasa muuhun Euroopan maahan verratuna. Kuka osaa kertoaa vaikka minkä näköinen maa Belgia, Kroatia tai Kreikka on kartalla?

Suomalainen mielenlaatu on niin tuttu ja miellyttävä. Ei tarvitse puhua koko aikaa small talkia, vaan saa keskittyä asiaan tai olla tarpeen vaatiessa aivan hiljaa. Ja ihmisiin voi pääsääntöisesti luottaa, se mitä sovitaan se pidetään. Yhdeksän kymmenestä kadonneesta lompakosta tulee kotiin.

Suomalainen yhteiskunta on äärimmäisen toimiva ja innovatiivinen. Takuulla maailmanhistorian aivan terävintä kärkeä, mitä tulee koko kansan hyvinvointiin. Ihmisillä on mahdollisuus tehdä työtä ja yrittää, ja niistä pidetään huolta, joita onni ei ole syystä tai toisesta potkinut.

Tänään julkaistujen PISA-tietojen mukaan, sijoituimme kolmanneksi 15-vuotiaiden oppimistuloksissa. Edellä olivat Kiina ja Kanada. Viro oli tasoissa, mutta Ruotsi ja Norja selvästi perässä. Näistä tuloksista saamme olla ylpeitä vaikka pientä tasonlaskua näyttääkin olevan matematiikassa ja luonnontieteissä.
----
Huomenna alkavat uudet hoidot Vaasassa. Torstaina ja perjantaina hoito jatkuu kotona.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti