torstai 1. joulukuuta 2016

Piilossa oleva hyvyys

Filosofi Esa Saarinen joutui puukotuksen uhriksi pari vuotta sitten. Hän kertoi yllättyneensä siitä piilossa olevasta hyvyydestä, mitä hän kohtasi ihmisissä tapauksen jälkeen. Itse olen kuluneen viikon aikana kokenut vähän samaa kuin Saarinen, en toki puukotusta, vaan ylllättäviä sanoja, jotka ovat sisältäneet paljon lämpöä ja rakkautta. Väkisin herää ajatus, että tätä piilossa olevaa hyvyyttä voisi enemmänkin tuoda esille arjessa.

Tänään oli lääkäripäivä. Viime perjantaina minut läpivalaistiin TT-kuvauksessa ja nyt kuvat olivat luetut. Yllättävän lähelle meni sitä, mitä olin rohkeimmassa visiossa ennakoinut, en ehkä niinkään toivonut. Tällä kertaa ei ollut mitään pientäkään positiivista kerrottavaa, kaikki mahdolinen negatiivinen listalta kyllä löytyy. Mutta se on aina ollut tiedossa, että tällainen päivä tulee joskus vastaan.

Lapsille joulukalenterit tuovat riemua. Aikuisille uusi taskukalenterikin tulee käyttöön näin joulukuun alussa, ja minullekin on ammattiliiton puolesta sellainen suotu,  Jos joku suunnittelee matkaa tänne päin talven tai jopa kevään aikana, niin nyt voisi olla hyvä aika sopia tapaamisajankohdista. Puhelimella en pysty kommunikoimaan, mutta facebook voisi olla toimiva ratkaisu.

Tämä on blogin päivitys numero 1490. Puolentoista tuhannen kohdalla on aika uusiutua tavalla tai toisella. En vielä tarkkaan tiedä miten,  mutta jotakin on mielessä.
---
Eduskunnan aika menee taas tänään pääministeri Sipilän lyömiseen. Rinne ja V.Niinistö riekkuvat koko rahan edestä. Herättää aggressiota ainakin minussa tuon kuunteleminen. Eikö eduskunnassa todellakaan ole muuta tekemistä, kuin pääministerin ilkeämielinen puukottaminen? Kovasti toivon, että Sipilä kokee kansalaispalautteessa samaa kuin Esa Saarinen.



6 kommenttia:

  1. Lämpimiä ajatuksia sinulle ja perheellesi.

    VastaaPoista
  2. Kiitti Ninnu ja kaikkea hyvää sinulle ja väellesi!

    VastaaPoista
  3. Voimia Vesa! Olet ajatuksissa.

    VastaaPoista
  4. Vesa, en tunne sinua, mutta Katin fb-päivityksen kautta olen voinut katsoa silloin tällöin elämäsi ikkunoista. Ihailen avoimuuttasi ja uskon, että se antaa enemmän kuin ottaa. Jumal sinua ja rakkaitasi kantakoon. Kaikessa. Jaana Marjanen Kuopiosta.

    VastaaPoista