tiistai 27. marraskuuta 2012

Yökyöpelinä

Viime yönä uni ei meinannut tulla silmään millään. En tiedä onko täysikuu. Tuli kuunneltua Ylen areenasta radio-ohjelmia. Uskallan suositella Sixten Korkmanin haastattelua  kirjastaan "Talous ja utopia". Talousmiehet ovat harvoin näin selkeäsanaisia. Keskinäisriippuvuuden käsitteen ja taloudellisen kasvun realistista analyysiä. Myöskin viiltävää virheiden arviointia. Miksi ne pankit ovat lainanneet Kreikalle 350 mrd, kun lopputulos on ollut arvattavissa?



Toinen kuunneltu oli Aristoteleen kantapää, jossa "Ilmajoen piispa" Tapio Luoma keskustelee Darwinista ja uskosta. En tiennytkään aiemmin, että Darwin oli koulutukseltaan teologi. Itse asiassa oli  kai niin, että vieläpä vihkimystä vaille oleva pappi. (Vai olikohan peräti pappi, kuten ohjelmassa väitettiin). Ohjelmassa tulee esiin hyvin se, miten keinotekoinen taistelu Darwinismin ja kristinuskon välillä on ja miten samoja argumentteja voidaan käyttää perustelemaan teismiä tai ateismia. Valistuksen uskontokritiikki on paljon Darwinia vanhempi. 


Yön hiljaisina tunteina pääsi siis sivistämään itseään. Ja sairastamisessa on  melkeinpä se hyvä puoli, että ehtii ajatella rauhassa asioita. Ei ole samalla lailla kiire kuin normaaliarjessa, vaikka toisaalta ei nyt sitten paljon mitään jaksakaan. Sähkömiehelle on yhä soittamatta. Huomenna sitten...

Onneksi sai nukkua pitkään, melkein puoleen päivään. Iltapäivällä tuli käytyä pitkästä aikaa oikein kaupungissa asti. Maailma taas avartui kummasti mökkihöperölle. 

Henkisesti päivä oli oikein hyvän huoleton. Fyysisesti vointi vahvempi. Astmalääkkeillä hengitys parani arvoista 530 - 610. Ruokahalu oli hirvittävä. Pastaruuan jälkeen olisin halunnut maksalaatikkoa jälkiruuaksi. Se minulta kiellettiin, mutta sain sentään verilättyjä ja banaania. Tällä hetkellä olen toiveikas siitä, että ensi viikolla hoidot onnistuvat. Eilinen purnaaminen, epätoivo ja sureminen toivat selvästi helpostusta. 

Askelia tuli tänään noin 2000. Ilman kylmeneminen ei nyt helpota ulkoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti