perjantai 23. marraskuuta 2012

rohkaisevaa


Tänään onnistui kauppareissu eikä maakuulla ole juuri tarvinnut olla. Tosin heräsin yöunilta vasta klo 12.45, mikä menee aika lailla ennätysten kirjaan omalla kohdalla. Normaalisti olen päässyt hyvin ylös aamuisin.  Toki nukahtaminenkin meni yli kahden, mutta unen pituus oli riittävä. Vointi on parantunut kohisten ja tällä hetkellä olen luottavainen siitä, että 3.12. olen valmis aloittamaan uuden sytostaattikuurin. Jos ei suurempia takapakkeja tule eteen.

 Mielenkiintoista tietoa on löytynyt lisäravinteista liittyen syövän hoitoon. Hyvä, että maailmalla tutkitaan. Yksi olennainen asia on tulehdusarvojen pitäminen alhaalla. Näyttöä tästä alkaa olla runsaasti varsinkin miesten kohdalla. Olen ollut hieman varovainen lisäravinteiden kanssa, koska olen pelännyt että voivat viedä tehoa kemoterapialta. Nyt kuitenkin aloin vakuuttua siitä, että tietyillä aineilla on merkittävä positiivinen yhteisvaikutus syöpähoitojen kanssa. Tuntui henkisesti helpottavalta tässä epävarmuuden tilassa.

Nrk:lla on Yle-areenaa vastaava palvelu, jonka kautta pystyy katsomaan tv-ohjelmia. Tosin live-lähetyksiä ja osaa ohjelmia ei pysty katsomaan ulkomailla.  Joiltain osin palvelu vaikuttaa selkeämmältä kuin Ylen palvelu. Alla olevata linkistä harrastamaan kauneinta skandinaavista kieltä.

http://tv.nrk.no/guide?side=1

Suomalaisen Arto Halosen dokumentti-elokuva on herättänyt Norjassa melkoisen kohun. Kysymys on siis 1990-luvun hiihtosankareista, joita suomalaiset väittävät huijareiksi. Suomalaiset urheilun ystävät ovat omat kipunsa jo kokeneet, mutta norjalaiset Ulvang, Aalsgaard, Dählie, Björndalen, Koss ym ovat vielä omalla jalustallaan tukevasti. Viime viikkoina ilmapiiri Norjassa on muuttunut, kun pyöräilypomona toiminut entinen Lance Armstrongin tallikaveri tunnusti dopingin. Samoin Andreas Thorkildsenin entinen appiukko on puuhastellut kiellettyjen aineiden piirissä tavalla tai toisella. Piikkinä norjalaisten lihassa on se, että suomalaisdokumentin paljastukset on tehnyt keskeinen norjalainen hiihtovaikuttaja joka ei halua nimeään esille. Nrk:n johtaja kuitenkin tuntee lähteen ja vahvistaa tämän kertomuksen yhtäpitäväksi dokumentin kanssa. Asia on tänään näkyvästi esillä pääuutissivulla.

http://www.nrk.no/sport/hevder-nordmenn-dopet-seg-1.8406717

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti