lauantai 23. helmikuuta 2013

Mäkeä ylös ja alas

Laskettelureissu naapurikuntaan oli päivän kohokohta. Lakeuksilla ei mäet niin hirvitä, mutta ainahan sitä sai muutaman kaaroksen tehtyä eikä hississä mene puolta tuntia. Ihan positiivinen kokemus, eikä ottanut liikaa voimille, kun ei oltu liian kauaa. Muuten ollut vähän ylimääräistä ajateltavaa. Elämä on joskus nuorallatanssia pelon ja kauhun välillä.

Norjalaiset veivät tänään vaatimattomat 6 mitalia Val di Fiemmessä, mikä harmittaa erityisesti ruotsalaisia. Naapuruksilla on ollut vähän ylimääräistä härnäystä viime aikoina ja Norja tuntuu uunottavan Ruotsia mennen tullen. Yhden kansakunnan ylivoimaisuus alkaa tosin vähän jo haitata urheilua laajemminkin, mihin Björgen tänään vähän viittasikin. Mutta hyvä työ ja positiivinen asenne palkitaan. Muiden pitää parantaa omaa tekemistä.

Suomalaisessa urheilussa olen huolestunut jääkiekon tilasta. Melkein joka ilta nähdään törkeitä päähän kohdistuvia taklauksia, jotka videokuvien perusteella vaikuttavat täysin tarkoituksellisilta. Usein pelaaja tulee tilanteen ulkopuolelta ja niittaa puolustuskyvyttömän pelaajan pää edellä laitaan. Tämä on varmasti yleisen oikeustajun mukaan rikollista puuhaa. Miksi tällaista sallitaan? Miksi asioihin ei oikeasti puututa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti