maanantai 26. joulukuuta 2016

Vaivan kautta voittoon...

Joulupukki oli kaikessa viisaudessaan tuonut tietokonepelin "SIMS 4" lahjaksi Hyttyselle, koska Hyttynen oli sitä niin mahdottomasti toivonut. Itse asiassa oli kysymys isommastakin projektista.

Aloitime jo lokakuussa seuraamalla tori.fi:n hintoja. Tarjontaa oli mukavasti ja lopulta nappasimme erään  "Minttu"-nimisen myyjän tarjouksen. Hintaa pelille tuli postikuluineen reilu parikymppiä.

Tähän asti kaikki meni hienosti, mutta peli ei suostunut mokoma käynnistämään. PC-peleissä on mukana koodi, jolla peli käynnistetään ensimmäisen kerran. Tuo koodi voi ymmärtääkseni olla vain yhdellä pelaajalla kerrallaan. No Minttuhan ei muistanut koodiaan, jolla olisi voinut poistaa itsensä pelaajarekisteristä. Ei auttanut kuin perua kauppa.

Joulupukki astui sitten peliin Mustan Perjantain turvin. Peli on julkaisuiältään reilu pari vuotta vanha, joten se on optimoitu Windows 7 ja Windows Vista-käyttöjärjstelmille. Etenemisohjeet ovat selkeät. Mutta kun... Nykylaitteissa yleensä on käyttiksenä Win10. Toisin sanoen ohjeista ei ollut mitään apua, klup.

Lataus kuitenkin saatiin käyntiin ja parinkymmenen minuutin jälkeen kone pimeni ja homma piti aloittaa alusta. Hyttysellä oli aivan valtava halu päästä pelaamaan ja kuin ihmeen kaupalla se lopulta ONNISTUI!

Eli missä onnistuttiin?
1.Jouluaattona en ottanut kuuleviin korviinkaan, että aloittaisimmekaan asentamista. Eihän siitä mitään hyvää olisi seurannut, kuten yläpuolelta näkyy...
2. Sovittiin, että aamulla saamme nukkua niin pitkään, että yhdeksältä vasta alkaa asennusyritykset
3. Arvelin, että asentamiseen menee 30 minuuttia. Kokemuksesta tiesin, että aikaa menee paljon enemmän. Niinpä sanoin Hyttyselle, että aikaa kuluu klo 12 asti. Todellisuudessa tähän kaikkeen meni aikaa 3½  tuntia eli 12.30 peli oli pelivalmis.
4. Tyttö pelasi peliä lopulta parisen tuntia ja oli aivan innoissaan. Hän rakensi sinne meidän perheen, joka hoiti omia velvollisuuksiaan, teki töitä, siivosi ja piti hauskaa. Minun virtuaaliolennon ammatiksi hän laittoi tietokoneasiantuntijan, mistä olen kyllä kovin kovin imarreltu.
---
Vointi oli pariin otteeseen aivan hirvittvävä. Elossa säilyminen oli päivän saavutus. Vähän toki karusti sanottu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti