keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Katsastus

Eilen tiistaina tuli katsastettua auto samalla, kun naisväki oli kauppareissulla. Kaupungissa on erittäin paljon katsastusasemia ja hinnat on kilpailtu hyvin alas. Valinnanvaraa siis on.

Tiedän yhden katsastusaseman, johon pääsee aina jonottamatta, joten valitsin jälleen sen. Se onkin merkillinen katsastusasema, kun siellä näyttää olevan vain kaksi ihmistä töissä. Katsastusmiehet hoitavat myös kanslistin hommat siinä sivussa. Katsastusmies ottaa rekisteriotteen, auton avaimet ja ohjaa asiakkaan ystävällisesti kahviautomaatille. Siellä on pahvimukeja tarjolla teetä ja kahvia varten.

Tällä kerralla opin, että  heti loman jälkeisenä aamuna ei kannattaisi mennä katsastukseen, sillä katsastusmiehelläkin voi olla tunnelma tilanteen mukainen. Hänen kommenttinsa autosta oli, että auto on erinomaisessa kunnossa, ei mitään huomautettavaan, mutta turvavöitä on liikaa! Siis turvavöitä liikaa! Meinasi mennä kahvit pahvimukista väärään kurkkuun pahan kerran. Ajattelisi, että turvavöiden liian pieni määrä olisi ongelma.

Toki pykälät mahdollistavat kyseisen tulkinnan. Alkujaan auto on rekisteröity sellaiseen käyttöön, että sillä voi kuljettaa pieniä koululaisia. Käsittääkseeni siihen aikaan voitiin kuljettaa jopa kolmeatoista helkilöä autossa. Aikanaan, kun tämä auto poistettiin taksikäytöstä ylimääräiset vyöt olisi pitäinyt poistaa. Nyt sitten kymmenennellä katsastuskerralla asiaan puututtiin. Katsastusta ei hylätty, mutta katsastusmies kehotti käydä näyttämässä tilanteen kaikilla penkeillä. Nythän takimmaisen rivin penkit puuttuivat kokonaan. Saattaa olla, että muistan käydä joskus esittelemässä tilanteen.

Isommassa kuvassa, mietin katsastusasemien roolia jatkossa. Vuosikatsastuksia ollaan harventamassa varsinkin uudempien autojen kohdalla, mikä tarkoitttaa työmäärän vähentymistä. Joidenkin arvioiden mukaan, jopa puolet nykyasemista ovat lakkauttamisvaarassa. Mietin, että johtaako tämä lakikirjan  entistä tarkempaan lukemiseen. Ylimääräisiä uusia vikoja ja turvavöitä alkaakin löytyä sieltä sun täältä.

Tulin sitten kotiin noin klo 14. Siitä nukuinkin  aamuun klo 9 asti vain pienin keskeytyksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti