sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Suomalaisia hemmotellaan

Hans Backe sai potkut jalkapallomaajoukkueen peräsimestä. Vuoden aikana pelattiin toistakymmentä ottelua Backen johdolla. Saldona murheelliset pari tasapeliä ja loput tappioita. FIFA-ranking putosi päälle sadan, mikä lienee Skandinavian ennätys. Parasta Backessa oli hänen kykynsä motivoida pelaajiaan, mutta kun pelisysteemi oli todella huono, niin ainoa vaihtoehto oli tässä. Nyt väliaikaiseksi valmentajaksi astuu jälleen Markku Kanerva. Hänellä itsellään on eväät A-maajoukkueen kaitsemiseksi. On sekä kokemusta että näyttöjä. Opettajakoulutuksen saanut Kanerva on vienyt 21-vuotiaat EM-kisoihin vuonna 2009 ja itse pelannnut Mestarien liigassa HJK:n riveissä. Turha lähteä kiertämään Euroopan vanhainkoteja toiseen kertaan.

Sählyssä (lajilegenda Janne Tähkän nimitys) Suomi voitti rankkareilla Ruotsin, mikä toi maailmanmestaruuden. Se oli kolmas mestaruus kautta aikojen. Jääkiekossa niitä on kaksi ja jääpallossa vain yksi. Muissa palloilulajeissa ei tietääkseni ole yhtäkään.

Suomeen on elokuva-alalta tullut Euroopan oskari, kun Juho Kuosmasen "Hymyilevä mies" palkittiin esikoisohjauksesta. (European Film Awards)

Sittenpä aina niin luotettava BBC tietää kertoa, että Mercedes on yrittänyt ostaa Valtterin irti Williamsin tallipaikasta. Ensimmäinen reaktio on ollut torjuva, mutta kyllä kahisevan merkitys tunnetaan, varsinkin jos toisella on ja toisella ei. Mersu on niitä harvoja paikkoja, jossa voi menestyä kunnolla. "If you want to win,take a Finn!"

Tähän kun vielä lisätään Saara Aallon X-factory-menestys, hopia ei tässä kisassa ole häpiä, niin johan on meitä suomalaisia hemmoteltu tänään. Suomi on valtavassa nousussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti