lauantai 24. joulukuuta 2016

Hyvää joulua!!

Vuodesta toiseen joulut tuntuvat entistä paremmilta, ainakin niistä tulee nautittua enemmän. Joulustressistä en välitä yhtään, se on omaa tyhmyyttä useimmissa tapauksissa. Kaupallista joulua jaksan päivitellä vain, jos ne ovat pois hengellisestä joulusta.

Tänään oli saunatakki päällä ruokapöydässä aamupuurolla aamuyhdeksältä, kun ensimmäiset ihmiset tulivat. Riittihän sitä puuroa muillekin. Mantelin kohtalosta ei tosin ole hajuakaan. Olikohan sitä edes. Joulurauhan julistukseen kuuntelin vähän puolittaisesti, mutta siitä huolimatta se tuli julistettua.

Ainoa isompi miinus oli tuo säätila.  Maa oli musta ja hautausmaalla oli pelottavan liukasta kuten muuallakin. Kerran nelivetoa nostettiin ojastakin. Mitään dramaattista ei kuitenkaan tapahtunut, keli vaan oli järkyttävä.

Pidin joulukirkosta ja papista todella paljon. Kävin sen myös hänelle sanomassa. Tilaisuuden jälkeen puhuimme asiasta ruotsinvävyn kanssa ja hän oli täsmälleen samaa mieltä tilaisuudesta. Ilmapiiri oli erityisen rento ja vapautunut, mikä ei ole helppoa tilaisuudessa jossa on satoja pikkulapsia. Jokainen varmasti tietää, miten hyvä joidenkin ihmisten lähellä on olla. Saa olla mitä on, ei tarvitse esittää mitään. Nyt kirkossa oli sellainen tunnelma ja nautin siitä. Mitään sirkustemppuja ei tarvittu, tunnelma syntyi jostakin oikeasta "kellotaajuudesta," jota ei tarkemmin osaa selittää. Ruotsinvävy tykkää suomalaisesta joulukirkkoperinteestä, koska se kokoaa niin paljon ihmisiä yhteen. Naapurissa tämä ei enää ole itsestään selvää.

Jouluruoka oli järisyttävän hyvää. Piti välttää ahmimista, koska se olisi johtanut varmaan hengenmenetykseen. Ruotsissa joulupöydän kattaus ei kuulemma ole yhtä runsas kuin Suomessa. Minun suosikkini tänä jouluna oli imelletty perunalaatikko, jota Hämeessä kutsutaan tuuvvingiksi.

Illalla tuli kuunneltua "Raskasta joulua", jossa eturivin rokkarit laulavat perinteisiä ja uusia joululauluja. Kysymyksessä on hyväntekeväisyys nuorten tukitaloja kohtaan. Mahtavaa ensiksikin nähdä kun rouheat hevimiehet laulavat röörit auki vanhoja kunnon joululauluja tyyliin "tulkaa kaikki nyt laulamaan, on Poika syntynyt maailmaan." Se on erikoista, että "uskontofobisessa" yhteyskunnassamme hevimiehet saavat vetää evankeliumia aivan tosissaan ilman ikäviä leimoja. Kerrassaan mahtava konsertti.
---
Vointi oli tosi heikko, mutta silloin pitää sitkutella vaikka väkisin. Aina sekään eri riitä. Joulupukista ei tällä kertaa jäänyt mitään havaintoa.

2 kommenttia:

  1. Oikein hyvää joulua Goldfish:lle. Mukava kun olet tullut takaisin. Toivottavasti vointisi vahvistuu.

    VastaaPoista
  2. Hyvää Joulua ��

    VastaaPoista