perjantai 30. joulukuuta 2016

Tuomioiden päivä

Entinen poliisipomo Jari Aarnio sai valtavan kolmentoista vuoden tuomion hörhöilyistään poliisi- ja rikollismaailman välimaastossa. Onkohan niin suurta tuomiota koskaan vielä annettu ilman taustalla olevaa henkirikosta.Vieläpä menetti koko omaisuutensa.
---
Yli kaiken ymmärryksen nousi myös Valion saama sakko, joka oli käsittämättömät 70 miljoonaa euroa. Sillä saataisiin rakennettua 200 kappaletta 350 tuhannen euron arvoista korskeaa omakotitaloa. Melkoisen kylän tuolla hinnalla siis rakentaisi. Minusta sakko tuntuu aika kohtuuttomalta.
---
Kahdeksan vuotta sitten asetettiin valtavat odotukset Barack Obaman harteille. Oikeaa elämää nähnyt täysjärkinen johtaja muuttaisi maailman paremmaksi Texasin revolverisankarin jälkeen. Arvostan Obamaa edelleen poliitikkona korkealle ja pidän häntä poikkeuksellisen taitavana puhujana. Pidän häntä myös hyvänä ihmisenä, mutta loppumatkalla kuvaan on tullut myös säröjä. Minusta hän menetti arvovaltaansa tukemalla Hillaryä niinkin voimakkaasti presidentinvaaleissa. Oman seuraajansa valinnassa tulisi olla aika varovainen. Aivan loppukauteen iskenyt venäläisten diplomaattien karkottaminen jätti kummallisen maun. Venäläisiä syytettiin sotkeutumisesta USA:n vaaleihin. Mitään todisteita ei kuitenkaan ollut iskeä pöytään. Siksi jäi enemmänkin huonon häviäjän maku suuhun.

Arvatkaapas, mikä oli ykkösuutinen SVT:n urheilu-uutisissa? Ruotsi voitti Suomen 3-1 nuorten jääkiekkokisoissa. Onneksi en ole katsonut yhtään ottelua. Viime talvena kaikki meni putkeen kaikissa MM-kisoissa. Kaksi kultaa ja yksi hopea. Sellainen poikkeuksellinen menestys ei tietenkään voi toistua.

Tänään piti katsoa ruotsinkielistä aamutelkkua, kun Yle lomailee. Ruotsalaiset kommentaattorit arvostelivat suomalaisten epämodernia pelitapaa viivelähtöineen ja pahoittelivat sitä, että Suomi on joutunut pelaaamaan vuoden "alaikäisellä" joukkueella, koska on menettänyt änäriin niin paljon pelaajia. Viime vuoden ratkaisuketju Laine, Aho, Puljujärvi on tehnyt yhteensä 56 pistettä maailman kovimmassa aikuisten liigassa tällä kaudella.Olisihan se ihme, jos ei missään näkyisi. Ei olla pojille eikä valmentajille vihaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti